Lelijkste Kerk verkiezingen 2024: Nomineer nu kandidaten!

Welke praisefabriek of refoschuur doet u terugverlangen naar de hagepreken? Welk architectonisch misbaksel zou eigenlijk met de grond gelijk moeten worden? Wij van de Kanaän Courant willen het maar al te graag weten. Daarom kan u nu kandidaten voor de Lelijkste Kerk verkiezingen 2024 nomineren. Vorig jaar ging de Bethelkerk in Drachten er met de prijs vandoor, maar wij zijn benieuwd of er nog ergere beledigingen voor de kerkelijke architectuur bestaan. Laat in de reacties weten welke kerken niet mogen ontbreken!

12 reacties

 1. De Rehobothkerk van de Oud Gereformeerde Gemeente in Nederland te Oldebroek. Authentieke golfplaten gevel, met aan de zijkant grote ramen. Boven de deur originele plakletters die de naam vermeldden.

 2. Pinkstergemeente Morgenstond in Gouda. In een voormalige fabriek, zonder ramen en met een kiezelvloer die minstens 35 jaar oud en totaal versleten is.

 3. wat is dit nu voor een nonsense vraag? Willen jullie de wereld lelijker maken? Nou, toe dan maar de Kanaän kerk dan, jullie kerk, waar die ook mag staan.

 4. Ik nomineer met liefdevolle afschuw de Morgensterkerk op het Slingeplein in Rotterdam. Voorheen kerkte hier Nederlands Hervormde broeders en zusters zonder smaak, inmiddels zit hier na een tijd leegstand de World Mission Society Church of God. Bij de Kanaän Courant gaat er ongetwijfeld een wenkbrauw omhoog bij een kerk met een naam als deze, maar het blijft een kerk en lelijk is hij.

 5. Iets lelijkerd dan de Zuiderkerk van de herstelden in Ede ken ik niet. Het is een omgebouwd bedrijfspand waar een onnozel torentje op is gezet. Enigszins achteraf gelegen naast een grote kringloopwinkel. Het gebouw heeft gedaante noch heerlijkheid.

 6. De lelijkste kerk is in mijn ogen de gereformeerde Maranathakerk in Giessenburg. De gemeente ken ik niet, zullen best aardige mensen zijn. Maar waarschijnlijk zijn ze kleurenblind. Het pand is een soort woonhuis maar dan een aantal keer vergroot. Een verschoten blauw jaren ’70 zalencentrum op een heuvel met ernaast een overgebleven ondersteuningstoren van een raketinstallatie. Het unieke van dit gebouw is dat het prachtig uitzicht heeft op de weilanden .. alleen aan die kant heeft de kerk een blinde muur. Bonus: je kunt er met Google Streetview omheen

  • Beste broeder Ocneh

   Wij zijn diep teleurgesteld door uw reactie. dit hadden wij nooit kunnen, en u mogen denken. graag zien wij uw reactie tegemoet.

   een zegevierende groet ,
   Preases CGK Bennekom

  • Broeder Ocneh,

   Dank voor u nominatie van onze dierbare schuurkerk, die net als de hedendaagse schuurwoning hoge ogen gooit. Ons kerkgebouw biedt niet alleen ruimte aan allerlei zondaren die verlangen naar een hoopvolle toekomst, maar ook aan de vogelen des hemels die nestelen achter het dakbeschot. Bij tijden vallen de drupplen dwars door het dak op ons neder. Wat een wonder!

   Broedergroet,
   O.C.H. Mochtut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *