Koningspaar zegt huisbezoek GG af: “Tijdens corona hebben we niks van ze gehoord!”

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben afwijzend gereageerd op het verzoek van de Gereformeerde Gemeenten om op audiëntie te mogen komen. “Een audiëntieverzoek van de GerGem? Dat is gewoon een dekmantel om op huisbezoek te komen!”, laat de Nederlandse vorst zich ontvallen.

“De vorige keer dat ze kwamen is het een uur gegaan over allerlei ditjes en datjes”, merkt koningin Máxima op. De koning valt haar bij: “Aan het einde moest het nog even snel gaan over wat wij van de prediking vonden. Bovendien moesten ze snel weg, omdat ze nóg een bezoek hadden gepland!”

Wat ook nog meespeelt in de beslissing van het echtpaar, is dat de Gereformeerde Gemeenten tijdens corona weinig van zich hebben laten horen. ‘’Wij hebben dat als heel vervelend ervaren. Op bezoek komen was nou ook weer niet nodig, maar een appje of een telefoontje is toch niet zoveel moeite?”, aldus de koning geprikkeld. Voorlopig lijkt de situatie voor het kerkgenootschap niet te verbeteren. Wel heeft de koning een voorstel gedaan om een ander duo af te vaardigen. “In onze huidige bezoekbroeders hebben wij geen vertrouwen. Ze hadden op alles wat aan te merken en ik heb totaal geen zin om de televisie dit jaar weer naar zolder te brengen. Voorlopig onthouden wij ons!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *