Katholieke ondernemers brengen transsubstantiële vegaburger op de markt: “als je gelooft dat het vlees is als je het eet, is het hele probleem opgelost”

Uit een rapport bleek afgelopen zaterdag dat christenen meer vlees eten dan de gemiddelde Nederlander dat doet. Dat is een alarmerende boodschap. Dat vonden ook enkele katholieke ondernemers in Limburg. Zij zijn met elkaar om de tafel gegaan om te kijken of hier iets aan te doen valt. Dat bleef niet zonder resultaat: vandaag lanceerden zij een plan om een transsubstantiële vegaburger op de markt te brengen.

Mark van Helden, horecaondernemer uit Heerlen, is een van de initiatiefnemers van dit concept. Hij eet naar eigen zeggen zelf nog altijd het liefste echt vlees. Maar dat gaat natuurlijk niet langer met al de gevolgen die dit voor het klimaat heeft. Daarom leek het deze katholieke broeder een goed idee om een van de concepten uit de kerk toe te passen op de vleesconsumptie. “Als we nu een vegetarische burger maken maar we geloven dat het vlees wordt als men het eet , dan is het hele probleem opgelost”, aldus Van Helden.

In de eerste instantie zal de burger vooral in Limburg op de markt gebracht worden. Van Helden: “Ik denk niet dat dit concept ook boven de rivieren gaat werken. Daar eten ze toch al veel liever brood.” Over de prijs die men voor deze burger moet gaan betalen kan Van Helden zich niet uitlaten. Dat is volgens hem nog even een mysterie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *