Johan durft niet meer met zijn blauwe Bijbel over straat, “de HSV-politie is overal”

Mensen die dachten opgelucht adem te kunnen halen nu er op het Wartburgcollege carte blanche is gegeven voor gebruik van de HSV, hebben te vroeg gejuicht. Onder andere in de omgeving Rotterdam is de mobilisatie tegen de HSV in volle gang, zo meldde ons een bron die anoniem wenst te blijven.

Naar verluidt is een voormalig rechercheur bereid gevonden om de “HSV-politie” op touw te zetten. “Deze man geeft in zijn gemeente catechese en heeft in het kerkblad aangekondigd met de jongeren in gesprek te gaan over de enige juiste Bijbelvertaling. Op zich is dat nog acceptabel, maar ik heb begrepen dat dit slechts een dekmantel is. Uiteindelijk is het doel om extra alert te zijn op jongeren die tijdens de catechisatielessen stiekem een dutje doen of ongeïnteresseerd zitten te kijken. Vervolgens krijgen de ouders extra huisbezoek… en zo kan ik nog wel even doorgaan”, verzucht onze bron. “Ze pakken het echt heel professioneel en geraffineerd aan.”

Johan (16) uit Barendrecht ondervindt de gevolgen van de inzet van de HSV-politie aan den lijve. “Ik durf eigenlijk mijn HSV niet meer mee te nemen naar de Guido, want ik ben veel te bang dat ik onderweg iemand van die politie tegen het lijf loop. Vorige week hebben ze van een goede vriendin van me nog haar tas doorzocht en haar HSV, een spijkerbroek en beautycase afgepakt. En dat mijn ouders straks onder censuur komen, dat heb ik er ook weer niet voor over.”

Zijn broer Chris (14) valt hem bij. “Vorige week hadden wij dus voor het eerst catechisatie en mochten we onze favoriete bijbeltekst opzeggen. Ik moest vervolgens tien minuten in de hoek staan omdat ik per ongeluk ‘van de’ zei in plaats van ‘des’. Waar maken ze zich toch druk over? Het is allemaal lucht en leegte. Oops, weer de verkeerde vertaling… Jullie veranderen wel mijn naam voor het artikel, toch?”

Eén reactie

  1. Och moge het nog eens werkelijkheid worden in de levens dezer jonge mensen, dat er verlossing zal komen van dit zware juk op hun schouders. Het wordt immers voorzegd: Er ZAL verlossing komen! Och mochten alle tegenstanders der HSV de woorden uit Romeinen 3:13 nog maar eens gaan bevinden, waar geschreven wordt: ‘Hun keel is een open graf, met hun tong plegen zij bedrog, addergif is onder hun lippen.’ Dat ze toch het gevaar ervan zullen gaan zien om ’s Heeren Woord verdacht te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *