Jehovah’s getuigen geïnspireerd door actie klimaatactivisten: onze tijd is aangebroken!

De Nederlandse gemeente van Jehovah’s getuigen heeft voor haar nieuwe evangelisatiemethode inspiratie opgedaan bij de laatst gevoerde klimaatacties. Vanuit het hele land kwamen meldingen binnen dat Jehovah’s getuigen zich met hun voet hadden vastgeplakt aan de voordeur tijdens het evangeliseren. Doorgaans maakten deze zogeheten voltijds-evangelisten zich al schuldig aan dergelijke acties door stiekem een voet tussen de deur te zetten als ze bij mensen ongevraagd kwamen evangeliseren. Toch plakte de laatste dagen menig volgeling ook meteen zijn schoen vast, uiteraard als deze de drempel was over gegaan. Een enkeling presteerde het zelfs, na binnenlating, om zich onmiddellijk aan de keukentafel vast te lijmen. 

De Christelijke Gemeente van Jehovah’s Getuigen in Nederland, ook wel het Wachttorengenootschap genoemd, reageerde als volgt: “Iedereen mag maar overal tijd en aandacht voor vragen, maar wij worden door de meeste mensen structureel de voet dwars gezet. Daarom hebben we besloten om wat meer actievere maatregelen te treffen bij het van-huis-tot-huiswerk. Onze tijd voor evangelisatie is nu, want we leven al diep in de eindtijd. Iedere dag kan de laatste zijn!” De Jehovah’s getuigen die zich doorgaans ver houden van moderne middelen en trends, konden de acties van de klimaatactivisten echter wel waarderen: “Deze acties hebben onze ogen geopend. Wat een geraffineerd staaltje evangelisatie leggen deze mensen aan de dag!”

De meeste Jehovah’s getuigen zijn uiteindelijk verwijderd door de plaatselijke autoriteiten. Bij een geval in Oegstgeest ging het wat stroever, waardoor de schoen moest achterblijven en de evangelist met één schoen werd afgevoerd naar het politiebureau. De achtergebleven schoen is opgehaald door de politie en inmiddels weer in bezit van de eigenaar.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *