Het kabinet wordt hervormd, is dat een goede ontwikkeling? Wij vroegen het de experts

Nu het er alle schijn van heeft dat het kabinet-Rutte IV uit dezelfde partijen zal bestaan als het vorige kabinet, kunnen we er niet omheen: Nederland krijgt hoogstwaarschijnlijk een hervormd kabinet. Wij vroegen drie geestelijken uit ons Theologisch Elftal of dat een goede ontwikkeling is.

Wim van Vlastuin (HHK): “Laat ik vooropstellen dat een hervormd kabinet iets moois is, iets prijzenswaardigs. Maar laat ik dan ook een kanttekening maken. Het nieuwe kabinet zal het vertrouwen van de burger willen herstellen. Het is dus zorgvuldiger te spreken van een hersteld hervormd kabinet.”

Paul Visser (PKN): “Ik vind het heel lief dat jullie aan me denken, maar ik heb ontdekt dat duiding van maatschappelijke ontwikkelingen niet mijn sterkste kant is. Gelieve mij uit deze lijst te halen.”

Herman Selderhuis (CGK): “Een hervormde regering. Daar mogen we dankbaar voor zijn! Maar belangrijker is onze geestelijke regering. Kennen we dat al, regering met een hoofdletter?”

Of Rutte IV daadwerkelijk de hervormde versie van Rutte III zal zijn, blijkt nog even onzeker. Dat de meningen over een hervormd kabinet verdeeld zijn, is in ieder geval wel duidelijk!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *