Hervormoscoop

Al decennialang kijken mensen naar de sterren om meer te weten te komen over hun lot. Weldenkende christenen weten echter dat dit bijgeloof is. In plaats daarvan zou je moeten kijken naar je favoriete hervormer of oudvader. Daarom presenteert de KanaanCourant de eerste echte Hervormoscoop.

Welk hervormerstelsel ben jij?

Organist (januari/februari)

Deze maand ben jij extra snel afgeleid. Probeer tijdens de diensten goed op te letten en laat je fantasieën over Arminius thuis; laat je niet van de wijs (1773) brengen! Jij geniet ook van het opwekkingslied in het voorspel. Ben jij zelf ook echt een organist? Probeer dan zelf een opwekkingslied in het voorspel te verwerken. De kerkenraad heeft toch al een gedoogbeleid met jouw orgelspel. 

Patriarch (maart/april)

Je vrienden beginnen een discussie over kerkverbanden en de verbondenleer. Hoe jij hierop reageert, bepaalt of er in 2024 een nieuw kerkverband ontstaat. Ook twijfel je of de dominee wel doorheeft dat de Christenreis geen Bijbelboek is. Toch maar een mailtje doen van een bezorgd gemeentelid?

Profetes (mei/juni)

Probeer deze week wat minder nadrukkelijk voor het eten te bidden. We snappen heus wel dat als het met liefde bereid is, het eten niet altijd lekker hoeft te zijn, maar praat dan eerst even met je partner. Of ga gewoon zelf koken? 

Presbyter (juli/augustus)

Deze maand is het een innerlijke strijd voor jou. Zal je jezelf te buiten gaan aan drank en aardse lusten, of zal je je beheersen? Het maakt eigenlijk niet uit, want diep van binnen weet je dat alles voorbestemd is. Je leest deze hervormoscoop en bent verbaasd over zijn onfeilbaarheid.

Hervormer (september/oktober)

Deze maand ben je kortaf.

Diaken (november/december)

Deze maand krijg je huisbezoek, of het is de bedoeling dat je huisbezoek kreeg. Daarnaast heb je het voornemen om toch dat boek te lezen dat je voor belijdeniscatechisatie hebt gekregen. Bezoek anders ook eens een doordeweekse dienst.

Eén reactie

  1. Héhé het werd tijd, nou die gelovigen ook eens gaan inwijden in een St. moeder aarde meditatie. Zodat ze met beide benen geworteld zullen zijn in Haar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *