GroenLinks: “Druk op huizenmarkt komt door scheidingen, dus verbied Second Love!” SGP enthousiast

Groenlinks en SGP: niet bepaald de meest voor de hand liggende bondgenoten. Maar in Amsterdam trekken hun plaatselijke afdelingen samen op in de strijd tegen reclames voor overspel, zij het om heel verschillende redenen. Groenlinks meent dat veel scheidingen zorgen  voor meer huishoudens die een huis zoeken, terwijl de markt al op knappen staat. De inactieve SGP-afdeling omarmt gretig dit argument, zolang Second Love maar wordt verboden.

Een woordvoerder van Groenlinks vertelt: “De huizenprijzen zijn het afgelopen jaar de pan uit gerezen en maken de stad voor veel mensen onbetaalbaar. Als afdeling hebben we alle mogelijke oorzaken en oplossingen van dit probleem in kaart gebracht. En wat blijkt? Door de vele scheidingen zijn veel meer woningen nodig dan wanneer mensen bij elkaar zouden blijven. Met het verbieden van Second Love willen we een voorbeeld stellen dat zegt: overspel en woningnood zijn geen geintjes.”

Groenlinks snapt wel dat mensen verbaasd zijn over deze stap die velen toch als betuttelend ervaren. Maar de partij laat weten dat betutteling helemaal in het groene dna zit, zolang het maar niet religieus van aard is. “We maken ons al langer sterk voor een verbod op reclames voor goedkope vliegvakanties, bijvoorbeeld. En promotie van fossiele producten proberen we ook aan banden te leggen. Dus we snapten de fascinatie wel van de SGP met Second Love, maar hun betuttelende hobby paste tot voor kort niet in ons groene straatje. Nu het recht voor huisvesting op het spel staat, staan we zij aan zij met de mannenbroeders.” De partijen vinden beiden dat de kinderen niet de dupe moeten worden van de keuze van de ouders en dat één gelukkig gezin beter is dan twee ongelukkige huishoudens. 

De VVD en D66 reageren ontzet op de bekendmaking. De fractievoorzitter van D66 sprak over “middeleeuwse toestanden” en de VVD over “linkse indoctrinatie”. De GroenLinks-woordvoerder lacht de beschuldigingen weg. “Indoctrinatie? Daarvoor moet je bij de collega’s van de ChristenUnie zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *