GGiN Opheusden verkoopt naam van kerk

OPHEUSDEN- De kerkenraad van de Gereformeerde Gemeente in Nederland te Opheusden heeft vanmorgen bekend gemaakt dat hun kerkgebouw voortaan een andere naam zal dragen. Na de bouw van de kerk in 2007 ging het bedehuis naamloos door het leven en daar moest volgens de mansledenvergadering verandering in komen.

Ouderling G. Scheuring vond het een lastige kwestie: “We liepen al een tijdje rond met dit idee, maar echt concreet werd het niet. Toen de collecte-inkomsten naar beneden gingen, wisten we dat er echt iets moest gebeuren.” Om het gebouw te voorzien van een naam besloot men eerst een oproep onder de leden te doen. “Daar kwam vervolgens het idee uit om de naam aan een commerciële instelling te verkopen. Vervolgens zijn we op zoek gegaan naar iets wat goed bij ons past. Je draagt niet zomaar een naam, er moet wel iets van uitgaan”, aldus Scheuring.

De kerkenraad is tot een overeenkomst van vijf jaar gekomen met sponsorpartner Opel. Deze heeft op haar beurt besloten dat het kerkgebouw voorlopig de naam Zafirakerk zal dragen. Scheuring toont zich verguld met het samenwerkingsverband: “Er lagen meerdere aanbiedingen, maar met Opel klikte het op alle fronten. Het heeft iets met auto’s, levert degelijk waar en met Zafira hebben we ook nog eens een voluit Bijbelse naam te pakken.”

2 reacties

  1. Ach dat er van de naam nog maar eens een waarschuwend signaal mocht uitgaan waar het gaat om onze stoffelijke begeerten.

  2. Zucht, dit slaat zo de plank mis. Er wordt in onze gemeente amper Opel gereden, een samenwerking met Tesla, Mercedes of BMW was een vele mate betere optie geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *