GGiN Leerdam gaat autotune gebruiken

De Gereformeerde Gemeente in Nederland te Leerdam heeft het nieuws naar buiten gebracht dat ze vanaf komende zondag autotune gaan gebruiken bij predikant ds. A. van Voorden. De aanleiding tot dit ingrijpende besluit is een klachtenbrief van gemeenteleden aan de kerkenraad betreffende de stem van hun dominee. “We merken dat de afgelopen tijd de kwaliteit van de preekstem van onze herder hard achteruit gaat. Wij vragen dan ook om een passende oplossing.” 

De kerkenraad reageerde snel met het besluit om autotune te gaan gebruiken. “We zien een grote nood in de gemeente. We zijn direct op zoek gegaan naar een passende oplossing voor dit probleem. Toen we hoorden van het bestaan van autotune, werd ons op het hart gebonden dat we dat nodig hadden.

Van Voorden zelf is ook blij met het besluit van de kerkenraad. “Ik had ook al een klein weinig last van achteruitgang in mijn stem. Laatst, toen ik de preek aan het voorbereiden was, kreeg ik opeens niet meer de juiste trilling in het woord gemeente. Dat was wel even schrikken.”

De oplossing is gevonden in het autotune-apparaat. Volgens de kerkenraad is het het ideale middel om te gebruiken tijdens een eredienst. “We koppelen het apparaat aan het geluidsysteem, zodat onze predikant met een draaiknop kan aangeven of een gedeelte hoog of laag moet, en ook het volume kan aangepast worden. Ook zorgt het apparaat ervoor dat de toon aan het einde van de zin automatisch hoog wordt” 

Enkele gemeenteleden zijn echter niet tevreden met de aanpak. “Zo’n apparaat kan ervoor zorgen dat een fijne trilling wordt vervangen door een saaie toon”. De kerkenraad heeft aangegeven het apparaat bedachtzaam zal worden gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *