GGiN initiatief: KanaanCoureur

GGiN initiatief: KanaanCoureur

De verbazing was groot toen de redactie van de KanaanCourant vernam van het initiatief genaamd KanaanCoureur. Alhoewel de redactie stelt niet betrokken te zijn bij het initiatief van de GGiN “KanaanCoureur”, jubelen we het initiatief natuurlijk wel toe. Wij interviewden oprichter van het initiatief Ds. Ritmeester.  

“Het is de bedoeling dat coureurs van de Kanaantour de snelste ronde afleggen in een donkerblauwe refo-container.” aldus Ds. Ritmeester. Hij geeft aan dat de routes uitsluitend in Kanaan plaatsvinden. De eerste ronde wordt gereden op de Bethlehem Ring en het seizoen wordt afgesloten met de klassieke race op de Gazastraße. 

Op dit moment doen er 5 teams mee, waar elk team een kerkverband representeert. Favoriet van de redactie is het team ErDee Racing Group van de GGiN. Een veelbelovende jongeman uit de GGiN, Mark van Stappen (18), lijkt een goede kans te maken op de titel Kampioen Kanaancoureur. 

“Zo traag als GG’ers zijn met aan het avondmaal gaan, zo snel spoeden de gemeenteleden naar huis na de kerkdienst. Daar gaat het met racen ook om – weten wanneer je de vrijmoedigheid hebt om in te halen en weten wanneer je je plek moet bewaren.” aldus Ds. Ritmeester.  

Volgens Ds. Ritmeester is zijn initiatief niet uniek: “De paus heeft het ook al een keer geprobeerd, met zijn Rome Racing. Het was toen de bedoeling dat de verschillende bisschopdommen vanuit hun eigen locatie Rome moesten vinden.” Deze Scuderia Roma bleek geen groot succes, tot op de dag van vandaag zijn nog steeds 7 bisschoppen vermist; niet alle wegen leiden naar Rome, zo blijkt. 

Ds. Ritmeester heeft de redactie verzekerd dat er niet op zondag wordt geracet.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *