GG stopt met collectes Bijbelvertaalwerk buitenland, inmiddels genoeg verouderde vertalingen voor handen

Als tegenreactie op het besluit om de HSV op gereformeerde scholen toe te staan, besloot een classis  bezorgde Gereformeerde Gemeenten het buitenlandse bijbelvertaalwerk niet meer te steunen. Dit idee ontstond afgelopen zondag toen in de GG te Ridderkerk gecollecteerd werd voor het bijbelvertaalwerk van Wycliffe Bijbelvertalers. Geerten-Jan van der Leest (16) uit de GG in Ridderkerk opperde tijdens de godsdienstles de volgende dag: “Waarom collecteren we wel zodat mensen in het buitenland de Bijbel kunnen lezen in eigen taal, maar kunnen wij dat niet?” De godsdienstdocent, tevens ook ouderling in de GG in Ridderkerk, besloot aan de slag te gaan met deze feedback en deed het voorstel bij de kerkenraad om collectes voor vertaalwerk in  de ban te doen. 

Geerten-Jan: “Enerzijds baal ik van deze reactie van de GerGem, maar anderzijds voelt dit wel eerlijker zo.” Niet iedereen staat echter even positief tegenover dit besluit. Toch kunnen protesterende geluiden op weinig begrip rekenen. Godsdienstdocent en ouderling D. Zwart (62) heeft een waarschuwend woord: “Laat geen nieuwlichterij uw ziel beroeren, maar omarm de tijdloze schoonheid der Statenvertaling. Weet ge geborgen in de onveranderlijke en onbetwistbare taal der Statenvertaling!”.

Op de vraag of het niet jammer is dat mensen in het buitenland de boodschap van de Bijbel missen, suggereert D. Zwart dat ook zij de Statenvertaling lezen. “Niemand zei dat het eenvoudiglijk hoeft te zijn.” 

We vroegen ook wat hij vindt van mensen die een begrijpelijke vertaling lezen zoals de HSV, maar hij reageerde slechts met: “Stiet dat rot!”. Wat hij daarmee bedoelt, valt voor de redactie onder de verborgenheên.  

2 reacties

  1. och men kan wel zeggen dat het te moeilijk is die oude vertaling, maar dat onze vrienden op de zendingsvelden maar net zoveel met onze geliefde Statenvertaling bezig waren als dat ze met hun mobieltjes bezig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *