Gezin in Gevaar: verbied Hooglied voor kinderen

De christelijke organisatie Gezin in Gevaar roept de Gereformeerde Bijbelstichting (GBS) en het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) op om het Bijbelboek Hooglied niet meer vrij toegankelijk te maken. Volgens Gezin in Gevaar bevat het boek passages die niet bedoeld zijn voor mensen onder de 18 jaar oud. De teksten zouden verlangens kunnen aanwakkeren die hooguit passend zijn binnen de kaders van een huwelijk.

De woordvoerder van de GBS reageert geschokt op het verzoek van Gezin in Gevaar. “Wij vinden de suggestie dat het Hooglied gaat over vleselijke gemeenschap en erotiek verwerpelijk. Deze leugen van de moderniteit is gebaseerd op vleselijkheid, onze vaderen zagen het boek puur geestelijk. De bevindelijke wegen worden o zo kernachtig geschetst. Het is niet erg als wij het boek soms slecht kunnen vatten. Wonderlijke passages vragen om wonderlijke exegese.”

Cocky Drost, zelfbenoemd ‘sexfluencer’ en bekend in christelijke kringen, vindt de oproep onzin. “Het is de doorgeslagen Amerikaanse reinheidscultuur die nu ook hier voet aan de grond krijgt. Wat mij betreft onzin! Sterker nog, ik lees mijn kinderen dagelijks voor het slapengaan voor over granaatappelen, welpjes en bundeltjes mirre. Zo leren ze al jong dat het heel bijbels is om de liefde te vieren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *