Geplande gijzeling bij eenwordingsceremonie GKV en NGK: ‘Deze fusie is een delusie!’

Op de avond van vrijdag 12 mei zullen de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt en de Nederlands Gereformeerde Kerk gaan fuseren. Althans, dat is de bedoeling. De Kanaän Courant heeft uit betrouwbare bron vernomen dat de vreugdevolle ceremonie onderbroken zal worden door een gijzeling!

‘Er zijn meerdere belangengroepen betrokken,’ vertelt een nerveus klinkende deelnemer aan de telefoon (ze wil haar naam niet in de krant hebben). ‘Zo zijn er NGK’ers en met name veel GKV’ers die absoluut, finaal en mordicus tegen deze fusie zijn, maar er zijn ook juist kerken als de GGiN die óók meegenomen willen worden in deze fusie. Toen dit de oren van de ontevredenen onderling bereikte, hebben zij samen een actie bedacht om de voltooiing van de fusie te blokkeren.’

Die voltooiing van de fusie zal namelijk plaatsvinden in een kerk van de Gereformeerde Bond te Utrecht, ‘en daar kun je per definitie naar binnen en naar buiten komen zonder gezien te worden,’ lichtte onze bron toe.

De actie bestaat uit het gijzelen van twee dominees van de respectievelijke kerkverbanden, en van een van de bandleden van Sela (welk bandlid dat wordt, zal besloten worden middels improvisatie). Vervolgens zullen 31 actievoerders het podium betreden en een artikel omhooghouden. Om de actie af te sluiten zullen zij dan het zogenaamde ‘lied van eenheid’ achterstevoren gaan zingen.

‘Het zal ons vast en zeker lukken,’ zegt onze bron met trillende stem. ‘Als het ons niet lukt, is er waarschijnlijk iets niet goed gegaan. Maar dat bevestigt enkel ons punt over de hele fusie: die is gewoon één grote delusie!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *