Gebedsgenezers minder succesvol in digitale diensten. “Waarschijnlijk door slechte wifi.”

Het aantal gemelde genezingen door gebedsgenezers is dramatisch gedaald sinds kerkdiensten digitaal worden bijgewoond. De helers wijten het aan slechte wifi. Geruchten dat zij dweperige charlatans zijn, zullen worden weerlegd wanneer 5G landelijk wordt uitgerold, verwachten zij.

“Voor een goede genezing is verbinding nodig”, legt Johan Zeilersma uit, zelfstandig gebedsgenezer, uit evangelische klei getrokken. “De beste verbinding ontstaat in een evenementenhal vol met duizenden verwachtingsvolle ogen die uitzien naar een wonder. Dat verdient ook het beste, trouwens, maar daar doen we het natuurlijk niet voor. Het is een feit dat de verbinding met de huidige wifi-infrastructuur niet optimaal is. Onder deze omstandigheden vallen er weinig wonderen te verwachten. We kunnen niet heksen, haha.”

Zeilersma probeert nu met collega’s zelf een stabiel netwerk voor internet aan te leggen dat kan concurreren met bestaande partijen als KPN en T-Mobile. “Wij hebben natuurlijk al ervaring met een lijntje naar boven, dus wat lijntjes uitrollen in Nederland is een peulenschil. En als ik dit netwerk alleen gebruik voor een goed doel, kan ik de kosten ervan aftrekken van de belasting. Maar daar doen we het uiteraard niet voor, overigens.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *