Frontrunners doet oproep: “God wil dat jij onze kassen spekt”

Frontrunners Ministries gooit hoge ogen binnen kerkelijk Nederland met vurige preken over hoe verschrikkelijk leuk en fijn het is om christen te zijn. Je hoeft alleen maar te geloven en een beetje slim te investeren en hup, je wint de loterij, want geloof is goed voor je financiën. In de hemel willen ze dat jij, ja jij ja, rijk bent. En gezond. Amen. Yeah. Frontrunners staat dan ook voor Heerlijk. Helder. Hermeneutiek. Hemel. Of zoals een YouTube-commenter verwoordt: “Preaching me happy!” De verkondiging van het weelderige welvaartsevangelie kost echter wel geld. Daarom doet Tamara de Wal-de Sloot, voorganger en oprichter van Frontrunners, een hartstochtelijke oproep: God wil dat jij onze kassen spekt!

Van alle manieren om mensen te manipuleren is geestelijke manipulatie waarschijnlijk de meest effectieve. Vertel mensen dat jij de hogere macht aan je zijde hebt en de wereld ligt aan je voeten. Kijk maar naar de geschiedenis. De Wal-de Sloot: “Als je snel veel geld wil verdienen aan een kerk helpt het ook als je er een prettig verhaaltje bij hebt. Daarom eindigen wij onze preken zoals ook sprookjes eindigen: ‘en de gelovigen leefden nog lang en gelukkig.’ Dan volgt de collecte.”

Behalve de inkomsten vanuit de vele donaties hoopt Frontrunners ook cashflow te genereren door te komen spreken op bruiloften, jubilea, verjaardagen en andere partijen. De Wal-de Sloot: “Begrafenissen leiden wij echter niet. Dergelijke evenementen zijn in strijd met onze megablije boodschap. Christenen worden door ons blij gepreekt. Rouwende mensen zijn dan zo’n buzzkiller.”

Mocht het winstmarge hoog genoeg zijn, dan hoopt Frontrunners Ministries vestigingen te openen in de Verenigde Staten, Singapore en Canada om ook daar God en de Mammon te kunnen dienen . Aanvankelijk wilde Frontrunners zusterkerken openen in Mali, Jemen, Syrië, Oekraïne en Haïti, maar de markt was in deze landen nog niet klaar voor voorspoed en zegen. De Wal-de Sloot: “Gek genoeg leken christenen in Mali, Jemen, Syrië, Oekraïne en Haïti geen behoefte te hebben aan onze favoriete oneliner: ‘God wil dat jij gelukkig bent.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *