Farmaceut presenteert middel voor geloofsgroei

Het Amerikaans farmaceutische bedrijf Perseverance Pills komt met een medicijn voor geloofsgroei. Dit maakte de CEO van het christelijke bedrijf afgelopen vrijdag bekend op een persconferentie. Met een enkele dosis per dag ben je vanaf nu verzekerd van een groot geloof, aldus de bijsluiter van het medicijn.

Binnen de christelijke wereld in Nederland wordt voorzichtig positief gereageerd op de aankondiging. Arjan Baan, directeur van stichting Heartcry, is erg enthousiast. “We zijn gesprekken gestart met de mensen van A.Vogel om dit medicijn te laten importeren in Nederland. Wat ons erg aanspreekt, is dat het middel op verschillende manieren gedistribueerd kan worden naar de eindgebruiker. Zo lijkt het medicijn ons in haar puurste vorm uitstekend geschikt voor de rechterflank van de gereformeerde gezindte. Het is ons verlangen om het middel daar als poeder beschikbaar te maken onder de naam ‘Opwaspoeder’. Voor de evangelische beweging komen we met ‘groeimelk’ (een toevoeging aan koemelk, red.). Fijn dat we hiermee direct de boeren kunnen steunen. Zo slaan we twee vliegen in één klap.” Heartcry start eerst met een pilot met het leidingwater in het eigen pand van de stichting in Amerongen.

Toch plaatst Baan ook een kanttekening bij het middel. “Ik heb bij ons bezoek aan A.Vogel ook afgevaardigden van het merk Bolletje gezien. Ik ben bang dat ze het poeder willen toevoegen aan hun kruidnoten om op die manier het tanende geloof in sinterklaas aan te wakkeren. Het poeder stimuleert mogelijk ook de groei van schijngeloof of bijgeloof. Er ligt voor ons een belangrijke taak om het poeder alleen te verstrekken aan de schapen en weg te houden bij de wolven!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *