Fake news: helft kerkmensen stemt niet op christelijke partijen. “Helft kerkmensen doet dat juist wél!”

Het nieuws schokte half Nederland: de helft van de kerkmensen zou komende verkiezingen niet op een christelijke partij stemmen. Maar statistici van CU, SGP en CDA ontmaskeren deze claim. “Het blijkt dat de helft juist wél christelijk stemt.”

De statistici hadden dezelfde cijfers tot hun beschikking als de onderzoekers van NPO1, maar kwamen tot een radicaal andere conclusie. “We hadden al zo onze vermoedens”, valt te lezen in hun persbericht. “Progressief Nederland laat geen kans onbenut om fatsoenlijke, kerkgaande christenen – en dat zijn de echte – in een vals daglicht te zetten.” De groep experts meent dan ook dat het hier niet om misverstand gaat. “Fake news”, zo oordelen zij. “De cijfers gaan lijnrecht in tegen de uitkomsten van ons eerdere onderzoek, uitgevoerd door zo’n honderd predikanten. Die hebben we bij mensen laten aanbellen met de vraag: stemt u overeenkomstig het stemadvies dat van de kansels klinkt? Daar scoorden de christelijke partijen toch een dikke 99%.”

Eén reactie

  1. Ik kom niet meer bij. Wie had gedacht dat refo’s humor hadden. Intelligent en goed geschreven is dit. Ik gok dat dit door zo’n halve filosoof is bedacht, want het steekt te slim in elkaar. God is dood, lang leve de Kanaän Courant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *