EO-collega’s maken ‘Adieu Tijs?’: “Het is zeker een hint”

Het door Tijs van den Brink geproduceerde EO-programma “Adieu God?” bestaat in 2022 tien jaar. Om dit heuglijk feit te omkransen, komen collega’s van Van den Brink nu met een speciale jubileumaflevering waarin gasten terugblikken op hun contact met Tijs van den Brink. Of de presentator daar onverdeeld gelukkig mee zal zijn, is echter de vraag, want de jubileumeditie heeft als titel “Adieu Tijs?” en lijkt een duidelijke zet naar de uitgang te zijn.

“Ik Mis Je”-presentatrice Marleen Stelling is één van de initiatiefnemers en ziet geen dubbele laag in het programma: “Grappig dat je er een aanval op Tijs in ziet. We vinden het gewoon heel mooi dat het programma tien jaar bestaat en het leek ons leuk om daar wat mee te doen. Maar nu je het zegt: hij zit er inderdaad al wel heel lang en iedereen heeft zijn houdbaarheidsdatum.”

Politiek-redacteur Guido van Dijk spreekt met minder meel in de mond: “Het is zeker een hint. Als een speech me te lang duurt, ga ik ook wel eens klappen op een moment dat er een stilte valt. Met een beetje geluk houd de spreker dan op. Zo moet je dit ook zien.” Van Dijk benadrukt wel dat hij geen probleem heeft met Van den Brink op zichzelf: “Het gaat me niet om Tijs, maar om het grotere plaatje. Nieuw talent moet ook een kans krijgen, dat is heel belangrijk binnen een organisatie.”

Ook andere collega’s steunen die lijn. Een anonieme EO-medewerker: “Kijk in eerste instantie is het dus gewoon een hommage aan Tijs. Maar er is, zoals altijd bij de EO, een serieuze ondertoon. Tijs doet gewoon heel veel programma’s en daar hebben anderen last van. Als hij hiermee stopt, houd hij genoeg programma’s over, laten we wel wezen.”

Tijs van den Brink zelf wilde tegenover deze krant niet uitgebreid reageren: “Naar goed gebruik ga ik er wel een tweet of een blog van circa vierhonderd woorden aan wijden. Doei!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *