EO lanceert nieuw programma: Pastorie Vol Liefde

Liefhebbers van het razendpopulaire tv-programma B&B Vol Liefde hoeven niet lang te treuren om het einde van het derde seizoen. De Evangelische Omroep (EO) lanceert namelijk binnenkort een christelijke spin-off: Pastorie Vol Liefde. In dit nieuwe realityprogramma, geïnspireerd door de succesformule van RTL, gaan acht vrijgezelle dominees op zoek naar de ware liefde. Het is immers niet goed dat de mens alleen zij.

De acht PVL-kandidaten zullen elk zes respondenten ontvangen in hun pastorie. Zo kunnen de mogelijke toekomstige partners alvast zien hoe het is om een ambtsdrager in bevestiging en losmaking trouw te ondersteunen. De definitieve selectie van de zes uiteindelijke pastoriebezoekers zal niet door de PVL-kandidaten zelf gedaan worden, maar door de kerkelijke gemeente waaraan de PVL-kandidaat verbonden is. Tijdens een ledenvergadering* zal de gemeente over een geschikte predikantsvrouw of -man stemmen. Het kan tenslotte niet zo zijn dat een predikant zelf de regie heeft over belangrijke en ingrijpende levensbeslissingen. 

Kandidaten

Om alvast een tipje van de sluier op te lichten, sprak de Kanaän Courant met drie PVL-kandidaten. De drie voorgangers staan te trappelen om hun gasten – en mogelijk dus de liefde van hun leven – te ontvangen in hun pastorie.

Eén van hen is ds. A.C.H. van Ween (42), als predikant verbonden aan de HHK van Zwaaroosteinde. Al jarenlang woont de bronstige broeder alleen in zijn ruime pastorie aan het Friese water. Hoewel ds. Van Ween zich geen al te romantische illusies maakt van het huwelijksleven overmits den gehuwden gewoonlijk velerhande tegenspoed en kruis vanwege de zonde overkomt, hoopt hij toch dat zijn deelname aan Pastorie Vol Liefde een bruiloft oplevert. In een gelikte videoboodschap zegt ds. Van Ween daarom: “Ik ben op zoek naar een leuke vlotte hulpe tegenover die mij haar heer wil noemen. Mijn voorkeur gaat uit naar een vrome HHK- of GG(iN)vrouw in de vruchtbare leeftijd van 25-40 jaar. Dus ben jij een zwak vaatje en op zoek naar een maatje? Reageer dan nu en wie weet mag jij langskomen in Zwaaroosteinde!”

Ook ds. Carolien de Kruijff (56), voorganger in de NGK van Amsterecht, is op zoek naar een aantrekkelijke pastoriepartner. Als welbespraakte stadspastor woonachtig in een schitterend grachtenpand, is zij vooral op zoek naar een zelfverzekerde man met een ego groot genoeg voor een plek in de schaduw. Gelukkig voor de potentiële liefde van ds. De Kruijf worden er regelmatig predikantsmannendagen georganiseerd om heerlijk met lotgenoten te kunnen ontspannen. Ds. De Kruijff geeft aan: “In principe sta ik open voor mannen vanuit de gehele kerkelijke breedte, maar brieven vanuit de GGiN erken ik niet.”

De derde PVL-kandidaat die wij spraken is pastor Theo (26). Pastor Theo – of naar zijn persoonlijke voorkeur: Pastor T – is net begonnen als voorganger bij Mozaïek0318. Pastor T: “Er was gelukkig alleen een mediatraining vereist, dus dat was super chill! Ik ben wel Theo, maar geen theoloog haha!” Pastor T swipet naar rechts bij het zien van een leuke spirituele christelijke chick in de leeftijd van 18-28 jaar. Pastor T: “Ben jij opgewekt in elke zin van het woord? Stuur me een berichtje en wie weet zie ik jou binnenkort in Daal-en-Veen of all places!”

De opnames van Pastorie Vol Liefde zullen halverwege november starten. Zonder oponthoud is de eerste aflevering op maandag 1 januari 2024 op tv** te zien. Om de ambtsdragers niet letterlijk op het spek te binden, zullen de gasten op een andere locatie overnachten.

*of: ‘manslidmatenvergadering’; al naargelang de kerkelijke ligging van de betreffende PVL-kandidaat. 

**of: ‘NPO Start op de laptop’; al naargelang de kerkelijke ligging van de betreffende PVL-kijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *