EO-Beam wordt EO-Biem!

Platform EO-Beam, beheerd door de Evangelische Omroep, heeft afgelopen weekend besloten dat de naam wordt veranderd in EO-Biem! Dit vanwege de toekomstige samenwerking die de website wil aangaan met Dumpert, een platform van GeenStijl waarin mensen korte video’s met elkaar kunnen delen. Beide websites kampen met teruglopende cijfers, waardoor besloten werd de handen ineen te slaan en een gezamenlijk initiatief te starten.

De bedoeling is dat jongeren video’s kunnen opsturen van fails (fouten, red.) binnen hun gemeente. Te denken valt aan een kort clipje van een valszingende zangeres die zich frontvrouw van Sela waant, een spreker die over de spreektijdgrens van 15 minuten gaat of een betrokken kerkganger die zijn pols breekt bij het handjeklappen. Een verzoek bij het insturen van video’s is om de smartphonecamera op de juiste wijze te hanteren. 

Voortaan zal iedere vrijdag een selectie van de inzendingen besproken worden door een panel, dat door middel van het lot te werpen de video’s van een beoordeling voorziet. De naam van het programma is nog niet bekend, maar in de wandelgangen gaat het gerucht dat het EO-bipsen zal heten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *