Eerste kinderwagenrace SGP-jongeren overweldigend succes

Afgelopen vrijdag organiseerde de jongerenafdeling van de SGP haar eerste kinderwagenracetoernooi. Op de race kwamen een slordige driehonderd bezoekers af. Een overweldigend succes, aldus SGPJ-voorzitter Rody van Heijst.

De organisatie van het toernooi kwam eigenlijk uit de lucht vallen, licht Van Heijst desgevraagd toe. “We hadden het tijdens een bestuursvergadering over het sublieme idee van Chris Stoffer om ouders bij de geboorte van een kind een kinderwagenbonus te geven. Maar zoals bekend gaan dat soort dingen in Den Haag nooit zo bijster snel. Toen bedacht Jelmer (Kruidenier, secretaris SGPJ, red.) het idee voor de kinderwagenrace. De inzet was een waardebon voor een superdeluxe nieuwe kinderwagen, want wie wil er nu met een afdankertje rondlopen? Binnen de kortste keren hadden we een sponsor, twintig identieke racewagens én 200 deelnemers.”

Het festijn van de SGP-jongeren dreigde even op een fiasco uit te lopen, toen zich ook een groot aantal geïnteresseerden meldde dat zich niet had aangemeld. Op het laatste moment haakte echter een aanzienlijk aantal deelnemers af, omdat de lieden in kwestie ten onrechte verwacht hadden het prijzengeld in cash te ontvangen. Zo liet Emma Kieboom uit Werkendam zich ontvallen dat ze het geld toch liever zou investeren in een nieuwe zevenzitter. Die zou voor de komende vijf jaar namelijk net genoeg moeten zijn om het jaarlijks wassende gezin te herbergen.

Voor het evenement was ook een verkoper van tweedehands kinderwagens uitgenodigd, maar die raakte naar eigen zeggen zijn waar aan de straatstenen niet kwijt. “Want die refo’s moeten zo nodig een splinternieuwe kinderwagen hebben, anders horen ze er natuurlijk niet bij…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *