Eerste christelijke cryptomunt komt op de markt: “de koers zal groeien als een mosterdzaadje”

Hoewel de cryptomarkten er niet al te florissant bij staan, worden er toch nog regelmatig nieuwe digitale munten gecreëerd. Vandaag vond de introductie plaats van de eerste christelijke crypto: de bidcoin. 

Volgens Hebbert Koopman, de drijvende kracht achter de munt, is de steeds vijandiger wordende houding tegenover het christendom in Nederland een belangrijke reden geweest om de bidcoin te maken: “Het wordt steeds moeilijker om in Nederland christen te zijn. We komen steeds dichterbij verdrukking. De technologie achter cryptomunten maakt het mogelijk om transacties te doen zonder dat daar een andere partij tussen zit en kan ons dus beschermen tegen een steeds vijandigere overheid.”

Critici wijzen er echter op dat alle cryptomunten voor dit doel zouden kunnen voldoen. Koopman: “Strikt genomen klopt dat, maar je moet bedenken dat je met het bezit van de bidcoin ook iets uitstraalt naar de wereld toe. Het is een stukje levensheiliging: je laat je geloof ook in je portemonnee komen. Bovendien geeft het de mogelijkheid om goed te doen aan de huisgenoten van het geloof, want ga er maar vanuit dat de koers van de bidcoin zal groeien als een mosterdzaadje!”

Of de bidcoin ook gebruikt kan worden om de belasting te ontduiken kan Koopman bevestigen nog ontkennen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *