Ds. Klaassen roept mannen op roeping tot criminaliteit te volgen

Het is geen toeval dat vrouwen over het algemeen veel beter zijn in zorgtaken dan mannen, evenmin als het toeval is dat de criminele sector (liquidatie-opdrachtgeving, terrorisme, wapen- en drugshandel) nagenoeg door mannen gedomineerd wordt.” Dat beargumenteert ds. Maarten Klaassen in reactie op de kritische column van ND-columnist Reina Wiskerke en het opinieartikel van Almatine Leene en René Erwich in dezelfde krant. Wiskerke, Leene en Erwich reageerden op hun beurt op een opinieartikel van ds. Klaassen, waarin hij stelde dat de biologie korte metten maakt met ideologische betogen over mannen en vrouwen. Zoals inmiddels gebruikelijk heeft de kettingredenering van ds. Klaassen een kettingreactie tot gevolg. In gesprek met de Kanaän Courant gaat ds. Klaassen nog een stapje verder dan hij in zijn aanvankelijke betoog deed. Stellig roept de HHK-predikant mannen middels zijn favoriete medium op hun biologische roeping tot crimineel gedrag te volgen.

Duizend procent

Ds. Klaassen: “Zoals ik al eerder aangegeven heb, hebben mannen gemiddeld duizend procent meer testosteron dan vrouwen. Het gevolg hiervan is dat evolutionaire biologen universeel waarnemen dat mannen meer risico nemen en meer agressie en geweld vertonen dan vrouwen. Mannen hebben daarnaast gemiddeld zestig procent meer spiermassa dan vrouwen waardoor ze over het algemeen groter, zwaarder en circa dertig tot vijftig procent sterker zijn dan vrouwen. Daar moet je als man wel gebruik van maken natuurlijk. En waar kan dat nou beter dan in de criminele sector?”

Ingeschapen agressie

“Waar vrouwen meer zorg verlenen aan kinderen, komen mannen meer tot hun recht wanneer zij zich bezighouden met taken binnen het publieke domein, de metaalindustrie, wapen- en scheepsbouw, onderwereld, huiselijk geweld en femicide. De statistieken wijzen dit ook uit. De man is immers, zoals uit bovenstaande evolutionair-biologische onderzoeksgegevens blijkt, agressief geschapen. De natuur bevestigt wat de Bijbel – zie je wel dat ik de Bijbel wel gebruik – eveneens laat zien: mannen en vrouwen zijn verschillend en hebben verschillende roepingen in het leven. Niet voor niets hebben we wel een Ridouan T. en geen Rianne T.. Mannen zijn geroepen om slachtoffers te maken; vrouwen zijn geroepen om diezelfde slachtoffers weer zorgzaam op te lappen.

Nogmaals: het is geen toeval dat vrouwen over het algemeen veel beter zijn in zorgtaken dan mannen, evenmin als het toeval is dat hele sectoren (metaalindustrie, wapen- en scheepsbouw, georganiseerde criminaliteit) nagenoeg door mannen gedomineerd worden. En heel misschien zou het bovenstaande ook kunnen verklaren waarom penitentiaire inrichtingen nog altijd mannen meer liggen dan vrouwen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *