Drie dingen die Paulus had kunnen leren van cvandaag.nl

De populaire christelijke nieuwssite cip.nl veranderde dit jaar van naam: sinds mei gaat de site als cvandaag.nl door het leven. Iemand die ook ooit van naam veranderde was de apostel Paulus: na zijn bekering veranderde hij zijn oude naam “Saulus” naar “Paulus”. Helaas lette Paulus in andere opzichten minder goed op cvandaag. Hieronder volgen drie dingen die Paulus nog meer had kunnen leren van de populaire christelijke site. 

  1. Gebruik clickbait

Paulus staat bekend om zijn lange en ingewikkelde zinnen. Zelfs de apostel Petrus schrijft dat Paulus wel erg moeilijk schrijft! Dat maakt het de lezer onnodig moeilijk. Cvandaag doet dat veel beter: ze schrijven makkelijke zinnen en zetten pakkende koppen boven hun artikel. Dat had Paulus ook moeten doen!

  1. Plaats alles

De apostel is steeds ontzettend bezig om zijn lezers van dwalingen af te brengen. Keer op keer legt hij de vinger op dingen die volgens hem niet in de haak zijn. Ontzettend jammer, want daarmee jaag je lezers weg! Bij cvandaag zijn ze wel wijzer: ze plaatsen gewoon alles, van eindtijdsspeculatie tot misogynie en natuurlijk ook de reacties daar weer op. Zo houd je iedereen binnenboord en krijg je lekker veel clicks. Win-win!

  1. Praat je publiek naar de mond

Paulus heeft er nogal een handje van om zijn lezers te berispen. Dit is niet goed, dat mag niet, enzovoort! Dat roept weerstand op. Beter is het om, net als cvandaag, goed te kijken naar wat er in je achterban leeft en dat dan ook gaan bepleiten. Zo blijven de likes tenminste binnenstromen! 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *