DoorBrekers aanwezig op Woonprotest: “Bouwen, bouwen, bouwen!”

Het zal weinigen zijn ontgaan: zondag vond het woonprotest in Amsterdam plaats, om aandacht te vragen voor de problemen op de woningmarkt. Vooral jongeren kwamen naar het eerste breed gedragen woonprotest sinds de jaren 80, maar zij zijn zeker niet de enigen. Een verrassende groep aanwezigen zijn de DoorBrekers uit Barneveld. Met de opkomst van Mozaïek is het kerkgenootschap de afgelopen tijd enigszins in de vergetelheid geraakt, maar zondag wilden de Doorbrekers laten zien dat dat onterecht is. “Onze kerk is springlevend!”

Niet alleen voor Tweede Kamerlid Daniel Koerhuis van de VVD is bouwen een belangrijk thema. “Wil jij meebouwen? Meld je aan voor het DoorBrekers Team”, valt te lezen op de website van de kerk. “Alleen door te bouwen kan het Koninkrijk van God uitgebreid worden”. De groep gelovigen denkt bij het Woonprotest de juiste mensen voor de bouw te kunnen vinden. “Juist voor mensen die geen steen hebben om hun hoofd op neer te leggen, bieden wij perspectief. Bouwen aan een woning hierboven is de hoogste zingeving. Dan is aardse huisvesting geen prioriteit meer. Vandaar onze hoopvolle oproep: bouwen, bouwen, bouwen!”

De DoorBrekers weten zelf ook hoe het is om met niets te beginnen. Ze namen aanvankelijk hun toevlucht in een schoolgebouw met veertig leden, maar houden inmiddels diensten op zes locaties. “Vanuit vrijwel niets hebben we toch een hemelse werkplaats kunnen creëren, waar mensen kunnen beginnen te bouwen op iets anders dan henzelf. Daar zijn we trots op. Dat is het perspectief wat wij kunnen bieden aan de mensen die wegkwijnen in de studio van een huisjesmelker.”

De stand van de DoorBrekers in het Westerpark was zondag te herkennen aan het enorme spandoek:“Geen steen om je hoofd op neer te leggen? Start met bouwen op het ware Fundament. Woning boven gegarandeerd!” 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *