Dominee Gremdaat ontvangt beroep van NGK Bunschoten

Opmerkelijk nieuws uit Bunschoten. De Nederlands Gereformeerde Kerk van het Utrechtse plaatsje heeft besloten een beroep uit te brengen op dominee Gremdaat. “In een tijd van eenwording moeten we over de muren van de vacatures heen kijken”, aldus de kerkenraad.

De keuze voor deze specifieke predikant komt wat ongewoon over. Dominee Ebbe Gremdaat is immers een typetje van Paul Haenen en bestaat in principe niet los van de cabaretier. Scriba A.J. Wensink wuift die bezwaren weg: “Het is misschien niet zo conventioneel, maar toch wel heel confessioneel, vinden wij. Dominee Gremdaat staat symbool voor tolerantie en naar elkaar omzien; leerstellig past hij dus helemaal in ons straatje.”

Als speciale reden voor het beroep noemt Wensink de band die Gremdaat heeft met specifieke doelgroepen van de gemeente: “Dominee Gremdaat heeft al jaren een YouTube-kanaal dat goed bekeken wordt. Wij denken dat hij daarom een aansprekende figuur is voor jongeren en buitenkerkelijken.” Daarnaast denkt de scriba dat vijfenzestigplussers, demografisch toch de grootste groep in de gemeente, veel aan Gremdaat kunnen hebben: ”Hij is al actief sinds de jaren ’70 en beschikt dus over een schat aan pastorale ervaring.”

Dominee Gremdaat had helaas geen tijd voor een uitgebreide reactie aan deze krant, maar liet middels een kort bericht weten niet van plan te zijn om in te gaan op de roepstem uit Bunschoten: “Een vermakelijke inschattingsfout, kent u die uitdrukking?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *