Dominee beëindigt in paar zinnen eeuwenlange discussie

In de middagdienst van de Lukaskerk (PKN) te Epe loste Ds. Laatvandestraat een dilemma op waar theologen zich al eeuwen over buigen. Tijdens de preek sprak de voorganger de volgende woorden: “Er zijn verklaringen die dit vers geestelijk interpreteren. Er zijn ook uitleggers die zeggen dat dit vers is bedoeld als een waarschuwing. Maar ik denk dat de schrijver hier heel duidelijk is.”

“Ik was dit vers eigenlijk vergeten tijdens de exegese, dus vandaar dat ik er pas aan het einde van de preek aandacht aan besteedde”, aldus Laatvandestraat. “Pas toen ik het gezegd had, drong het besef tot me door dat ik hiermee de definitieve oplossing had gevonden voor een eeuwenoud theologisch vraagstuk. Dat is natuurlijk een geweldig gevoel, je hebt het vakgebied weer een stukje vooruit geholpen.”

Ik was dit vers eigenlijk vergeten tijdens de exegese

Op de vraag of hij al reacties heeft op zijn ontdekking antwoordt de dominee: “De eerste felicitaties zijn binnen, maar niet iedereen is meteen overtuigd. Het is nogal wat als je heel je leven je hoofd hebt gebroken over de correcte interpretatie van deze tekst en dan wordt het zomaar ineens tijdens een catechismuspreek opgelost. Ik wil natuurlijk niets afdoen aan de pennenvruchten van de waarde collega’s van de kerk der eeuwen, maar hier hebben ze toch echt wel iets over het hoofd gezien. Ach, het is zoals Cruijff al zei: je gaat het pas zien als je het doorhebt!”

Eén reactie

  1. Zouden alleen de oude vaders de wijsheid in pacht hebben? Neen zij, maar ook onze jonge vaders die nog niet ontslapen zijn, blijken uitgeslapener te zijn, meer dan enig D66 vrouw, dewelke gerekend worden bij de vraten en wijnzuipers, verkondigende het juk van de EU.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *