Dieleman emigreert naar Noord-Korea om te ontsnappen aan christenvervolging

De in opspraak geraakte antivax-evangelist Jaap Dieleman heeft besloten te emigreren naar Noord-Korea. Daar hoopt hij te ontsnappen aan de christenvervolging die hem in zijn eigen land ten deel is gevallen. “Erger kan het niet worden”, meent hij.

Dieleman krijgt enige kritiek te verduren naar aanleiding van zijn magazine, Eyeopener, waarvan hij hoofdredactie, enig correspondent en bezorger is. Hierin worden zaken als corona, de eindtijd, creatieve exegese en nog creatievere complottheorieën aan elkaar geknoopt. Al vat Dieleman dit liever samen als “de Waarheid”. De kritiek van onder andere de pinksterkerken voelt voor hem als spijkers in handen en voeten, jawel, als een kruisiging. “Daarom ga ik naar Noord-Korea”, verklaart hij. “Daar is de vervolging van christenen tenminste nog een beetje fatsoenlijk geregeld. Ik heb een exemplaar van de Eyeopener naar Kim Jong-Un gestuurd en hij was reuze enthousiast. Volgens mijn vertaler waren zijn exacte woorden: ‘Kom maar hier, wij weten wel met jouw slag mensen om te gaan’. Nou, ik heb mijn koffers gepakt.”

Met enige vreugde vernam Dieleman dat Noord-Korea ook zijn houding tegenover homoseksualiteit goedkeurt. “En aan ‘vaccineren’ hebben ze daar eveneens een broertje dood. Het enige vaccin dat niet een teken van het Beest hoeft te zijn, is een vaccin tegen homoseksualiteit. Of mag ik dat ook al niet meer zeggen?”

Het besluit van Dieleman om te emigreren is één van de weinige boodschappen die in heel kerkelijk Nederland met instemming is ontvangen.

2 reacties

  1. Triest dat zo’n man zich gekruisigd voelt en ook nog een stem van de goede god meent te verstaan dat dat kruis gewoon de plek is waar hij moet zijn.
    Tijdens mijn catechisatielessen heb ik begrepen dat het kruis pas succesvol is als er een opstanding op volgt.
    Ik kan dus onmogelijk geloven dat die meneer Dieleman de stem van God heeft verstaan. Gristenen horen niet aan een kruis.
    Dat probleem is opgelost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *