David Boogerd gaat toch True Crime-content maken: ‘De Onsmakelijke Podcast’

EO-presentator David Boogerd, bekend van De Ongelooflijke Podcast en Dit is de Bijbel, gaat toch True Crime-content maken. Ondanks zijn aanvankelijke bedenkingen omtrent het razendpopulaire podcastgenre wil de presentator zich gaan verdiepen in de meest spraakmakende moordzaken uit de kerkgeschiedenis. De nieuwe content zal op Spotify en Podimo gereleased worden onder de naam: De Onsmakelijke Podcast

Boogerd verklaart: “Toen ik laatst live in het Ongelooflijke Café met vaste gasten Beatrice de Graaf en Stefan Paas inging op de fascinatie van mensen voor dood en verderf begon het al enigszins te kriebelen, maar inzage in de luistercijfers van podcastconcurrenten Moordcast en Koud Bloed gaf de doorslag. Daar kom je echt niet aan als je over theologie wil praten.”

Uiteraard zullen eerder genoemde vaste gasten van De Ongelooflijke Podcast Beatrice de Graaf en Stefan Paas ook bij de opname van deze nieuwe True Crime-podcast in de studio aanwezig zijn. Wel wordt hen verzocht het geven van boekentips tot een minimum van drie minuten per aflevering te beperken. Zo hoopt Boogerd tot een uitgebreide bespreking van de moordzaken te komen. Uiteraard zullen de moordzaken geselecteerd worden op basis van hun link met het christelijk geloof. Geheel aansluitend bij het True Crime-genre kunnen ongegronde speculaties en gruwelijke details niet ontbreken, maar niet te veel, want je moet je burgerlijkheid niet willen verliezen. Boogerd: “Wij van De Onsmakelijke Podcast zijn zelf super burgerlijk en wij zijn daar ook heel trots op.”


Volgende week donderdag komt de eerste aflevering van De Onsmakelijke Podcast online: Bonifatius: Brute Moord op Bijbelbrenger. Speciaal voor de Kanaän Courant licht Boogerd alvast een tipje van de sluier op: “In deze pilotaflevering zal het illustere Onsmakelijke Duo historicus Beatrice de Graaf en theoloog Stefan Paas de achtergrond van het doodsvonnis in Dokkum bespreken en zal het verklaren waarom Augustinus de daden van de Friese Bonifatiusbeulen absoluut af zou keuren. Aan het einde van de aflevering zal het eerste hoofdstuk van de nieuwe detectiveroman van Stefan de Graaf voorgedragen worden. Kortom: we gaan weer de diepte in. Ik heb ontzettend veel zin om met mijn burgerlijke bijbelbollebozen over boeven te gaan babbelen”, besluit Boogerd.

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *