D66 wil kinderoffers aan Moloch legaliseren. “Vrouwen kunnen prima zelf beslissen”

D66 wil kinderoffers aan Moloch legaliseren, zegt Pia Dijkstra, woordvoerder medische ethiek bij de partij. “Het is 2021, vrouwen kunnen heel goed zelf beslissen of hun kind wordt geofferd.”

De directe aanleiding voor het wetsvoorstel zit volgens Dijkstra in het toegenomen aantal onveilige rituele offers. “Door kinderoffers te verbieden, drijf je het de illegaliteit in.” Volgens de politica was er om die reden meermaals sprake van een onjuist getekend pentagram, waardoor het hele gebeuren over moest.

De christelijke partijen reageren onthutst. In een gezamenlijk statement verklaren ze dat het hier “om een ontoelaatbare schending van de lichamelijke integriteit van het geboren leven” gaat. Ook spreken de partijen van “necroliberalisme”. Dijkstra is niet onder de indruk: “Tot 24 weken na de geboorte is een postnataal embryo niet meer dan een zak cellen. Zonder zeer intensieve hulp van buitenaf, bijvoorbeeld door verblijf in een wieg en het voeren van melk, kan het onmogelijk overleven. Van leven kun je dan ook niet spreken.”

Astarte van Baal uit Middelharnis, praktiserend paganiste en oprichter van het collectief MolochMag, kiest agressievere bewoordingen: “Het is natuurlijk van de zotte dat christelijke moraalridders gaan bepalen of ik mijn kind mag offeren. Mijn kind, mijn keuze. Baas in eigen garagebox, is dat te veel gevraagd?”. 

Het Humanistisch Verbond wilde voor deze krant niet reageren, maar lanceert binnenkort een campagne rondom het thema, getiteld #celebrateyoursacrifice.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *