Curatorium GerGem gaat op teamuitje. Maar met welk doel eigenlijk?

In het rijk der natuur beginnen de tekenen van het voorjaar zich steeds duidelijker te vertonen. Dit is ook de periode dat de mannenbroeders van het curatorium van de Gereformeerde Gemeenten zich gaan voorbereiden op de taak die weer wacht. Onlangs ging dit illustere gezelschap op een teambuilding-uitje. Met een opvallend doel.

De redactie heeft van een bron uit het curatorium een verslag van deze dag ontvangen:

“Nadat de mannenbroeders in de morgen verzameld waren aan de Boezemsingel, verdeelden ze zich over de auto’s. Ze gingen carpoolen, want ze moesten nu toch maar wat meer met duurzaamheid gaan doen. In een lange stoet ging het eerst naar een spraakcoach. Daar kregen de heren een presentatie over wat de kwaliteiten van een goed redenaar zijn, en vooral hoe je je stem het beste kunt gebruiken.

Daarna ging men naar een sportschool in Veenendaal waar men wat lichte fysieke oefeningen afwerkte. Ook was er de mogelijkheid voor de mannenbroeders om met bezoekers, veelal mede-refo’s, te praten. De aanwezigheid van dominees in het zwart tussen een schare fitte sportievelingen zorgde overigens zelfs in Veenendaal voor enig ongemak.

Vervolgens togen de mannenbroeders naar een boerenschuur waar een film vertoond werd. Het was een lezing van Gert van den Brink. Hierover ging men een paar uur discussiëren. Ook was er nog tijd om deze lezing aan te passen en te herschrijven. Wie dat het beste deed, mocht op de terugweg voorin zitten.

De dag werd afgesloten met een bezoek aan een orgelconcours voor conservatoriumstudenten. De muziek was van een zeer hoog niveau. De hele kerk was vol met muziekminnende mensen.”

Voor de mannenbroeders zal dit ongetwijfeld een enerverende dag zijn geweest. Het viel de redactie op dat al deze activiteiten eigenlijk helemaal niet zo passen bij het curatorium. Wat was dan eigenlijk het doel van deze dag? Onze bron: “Het doel van ons teambuilding-uitje was om een beeld te krijgen wie van de kandidaten het curatorium vooral niet moet toelaten. Dat is volgens ons erg goed gelukt.”

Eén reactie

  1. Mijn vader (lid van de ger-gem) was benieuwd of er nog kandidaten waren aangenomen en kwam nietsvermoedend bij dit artikel terecht. De site kende hij niet en las het serieus voor. We hebben hard gelachen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *