CU weert mannen uit de politiek: “De plaats van de man is in het gezin”

Na het vertrek van fractieleider Gert-Jan Segers publiceert het partijbestuur van de ChristenUnie een statement waaruit blijkt dat de partij mannen uit de politiek wil weren. Een citaat uit het statement luidt: “Het vertrek van onze zeer gewaardeerde collega Gert-Jan Segers en zijn beweegredenen daartoe maakten ons eens te meer duidelijk dat de man bovenal een roeping en plaats in het gezin heeft. Wij realiseren dat dit mannenstandpunt in de huidige samenleving discussie en onrust zal veroorzaken, maar wij zijn ervan overtuigd dat de Bijbel dit van ons vraagt.”

Met Ankie van Tatenhove als partijvoorzitter, Trineke Palm als directeur van het Wetenschappelijk Instituut, Tineke Huizinga als leider van de Eerste Kamerfractie en Carola Schouten als vicepremier, zwaaiden vrouwen al langer de scepter binnen de ChristenUnie. Nu Mirjam Bikker Gert-Jan Segers opvolgt als fractievoorzitter, is de laatste stap dus gezet.

Achter de schermen blijkt de overgang naar een genderexclusieve ChristenUnie al langer te spelen. Gert-Jan Segers: “Steeds vaker kreeg ik het gevoel dat er binnen de ChristenUnie geen ruimte meer was voor mannen. Toen er tijdens een partijborrel werd voorgesteld om Love Actually te kijken, besefte ik dat dit de meloen zou worden die ik op een gegeven moment niet meer zou kunnen doorslikken.”
Segers koestert echter allesbehalve wrok na zijn besluit. Segers: “Ik heb eerst zeven jaar in Egypte gewoond en daarna tien jaar in de Tweede Kamer. Ik ben de dorre woestenij nu wel zat. Nu kan ik tijd doorbrengen met mijn gezin en werken aan mijn nieuwe roman: Twee zussen en een jongen met blauw haar.”

Nog geen reacties

  1. Ik heb begrepen dat de er een groot schisma binnen de nieuwe partijtop bestaat over een mogelijke campagnestunt onder de codenaam ‘wij gaan ze halen’. De ChristenUnie gaat met kapitein Ankie op een cruiseschip zeetels werven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *