Corona komt te vroeg voor eindtijdprediker Bottenbley

Volgens Jezus zijn het ‘uur’ en de ‘dag’ van Zijn wederkomst aan niemand bekend. Volgens enkele eindtijdpredikers is dit een verkapte uitnodiging om wél te speculeren over het ‘jaar’. Eén van deze predikers is de bekende ds. Orlando Bottenbley, voormalig predikant van baptistengemeente Bethel te Drachten en tegenwoordig leider van baptistengemeente De Verbinding in Amsterdam. Hij voorspelde in 2005 dat Jezus over 50 tot 75 jaar zou terugkomen, in 2010 sprak hij van ‘uiterlijk 2035’. Maar toen gooide Corona roet in het eten. De Kanaän Courant sprak de dominee over de betekenis van corona voor zijn creatieve exegese.

Volgens Bottenbley gaat het erg hard met de besmettingscijfers. Misschien zelfs te hard. “Dit krijgt zulke apocalyptische trekjes, je ziet de Bijbelse profetieën voor je ogen uitkomen.” Of er dan iets mis is met zijn eerdere voorspellingen? “De pandemie kwam toch als een verrassing, het paste net niet in mijn berekeningen. Maar ja, over de officiële statistieken is ook veel discussie. Je hebt leugens en je hebt statistiek hè, haha.”

“Nu wil ik natuurlijk niet zeggen dat er wordt gesjoemeld met cijfers, maar als dat gebeurt is dat natuurlijk erg onbijbels. Het zou me niks verbazen als dit weer een van de listen van satan is. Het is in ieder geval duidelijk dat er een boze Engel (Willem red.) op grote schaal aan het werk is, en dat is zeker een teken van de eindtijd.” Toch is hij blij dat ook deze situatie uiteindelijk meewerkt ten goede, want dit verfijnt volgens de predikant alleen maar zijn eigen onderzoek. Zijn huidige voorspelling voor het einde der tijden is het jaar 2030. “Dat jaartal is het resultaat van jarenlang nauwkeurig Bijbelse studie. Dus dat staat als een huis… en dan niet eentje die gebouwd is op zand, haha. Bovendien loopt mijn hypotheek in dat jaar af, dus het zou ook financieel goed uitkomen.” 

Bottenbley heeft een serie video’s gemaakt om alle overige vragen over corona en de eindtijd te behandelen. Hiermee wil hij de angst wegnemen die er bestaat bij veel gelovigen, omdat er veel eindtijdpredikers zijn die deze angst voeden. Of dat niet gewoon een strategie is om in de aandacht te blijven staan?  “Jij noemt het een verdienmodel, ik noem het evangelisatie.”

Zoals Johannes in Openbaring al aantoont, komt aan alles een eind. Of er spoedig een eind komt aan de wilde voorspellingen van de baptistenpredikant, is echter nog maar de vraag.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *