Computer-kritische christenen: installeren virusscan is gebrek aan vertrouwen

Stichting Wee wee wee presenteert vandaag een brochure waarin gelovigen opgeroepen worden om virusscanners te deïnstalleren. De stichting is een initiatief van christenen die zichzelf “kritisch op computers in het algemeen en het wereldwijd web in het bijzonder” noemen. 

ICT-experts dringen er bij gebruikers op aan om minstens één virusscanner te installeren, om te voorkomen dat computers gehackt worden. Aan die oproep wordt breed gehoor gegeven, ook onder christenen. Gerard van Eck, contactpersoon bij Stichting Wee wee wee ziet het met lede ogen aan: “Wie een virusscanner installeert, grijpt vooruit op iets wat nog moet gebeuren. Er spreekt een duidelijk gebrek aan vertrouwen uit. Beter gezegd: een gebrek aan geloof! Hoe kan het dat grote groepen christenen zich niet laten vaccineren, voor geen goud een verzekering willen en dan wel een virusscan installeren? In onze brochure leggen we heel duidelijk uit dat een virusscan niet schriftuurlijk is.”

Om die reden komt er vandaag dus een brochure uit. Van Eck: “Lang is in onze kringen geprobeerd om de computer zoveel mogelijk buiten de deur te houden. Daar viel ook veel voor te zeggen, maar uiteindelijk bleek het toch niet vol te houden. Sinds de computer echter definitief haar intrede heeft gemaakt, is het met de bezinning op dit onderwerp ook gedaan. Dat moet anders.”
De Wee wee wee-brochure zou in eerste instantie zowel op papier als digitaal worden verspreid, maar door technische problemen is dat laatste even uitgesteld. Van Eck: “We hebben momenteel wat problemen met het inloggen op onze website. Maar dat gaat opgelost worden, daar heb ik alle vertrouwen in.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *