College Style klaagt: refo’s kopen geen broeken door warmte

Vandaag in onze rubriek refowinkels in coronatijd: College Style. We gingen langs bij het filiaal in Barneveld om te informeren hoe het staat met de verkoopcijfers. Daar  troffen we een verslagen verkoopster.

“De winkels zijn al een tijdje weer geopend voor bezoeken met of zonder afspraak, maar onze clientèle bleef toch nog een tijdje voorzichtig. Het bezoeken van drukke plekken tijdens de coronacrisis vinden refo’s toch sneller onverantwoord dan andere groepen, hebben we gemerkt. Het duurde dus even voor het allemaal weer op gang kwam in onze winkel, maar inmiddels hebben we wel weer een aanloop. Het probleem is alleen dat er nog maar zelden iemand met een gekocht artikel de winkel verlaat.”

Op de vraag waar dat aan zou kunnen liggen, gaf de verkoopster aan dat het waarschijnlijk door het mooie weer komt. “Wij verkopen sinds kort ook lange broeken in onze zomercollectie, die waren ideaal geweest voor de koude lente van dit jaar. We hadden dan ook een enorme verkoop verwacht. Maar “damesbroek” wordt bij sommigen van onze klanten nog geweerd door Kliksafe, dus online verkochten de broeken niet zo en onze winkels werden slecht bezocht.” De eigenaresse was dan ook dolblij toen de maatregelen versoepeld werden en er weer meer mensen naar de winkels konden komen. Maar de verkoopcijfers blijven teleurstellend. “Nu komen er wel weer mensen langs, maar zodra ze de lange broeken zien hangen in de rekken, maken ze vaak rechtsomkeert. Ik denk dat dat komt doordat het nu weer een stuk warmer is, dan dragen de refo’s misschien toch liever een rok. Maar waarom ze die dan niet meer bij ons halen maar gewoon bij de H&M begrijpen we niet. Wij zijn er immers speciaal voor de gereformeerde gezindte, daar hebben we onze prijzen ook altijd op aangepast. Die waardering lijkt echter te verdwijnen en dat betreuren we.” 

2 reacties

  1. Ook hieraan zien wij dat het alles naar het einde gaat. Maar met dit inzicht zijn wij een roepende in de woestijn. Herkent u dit al in uw leven, geliefde lezer?

  2. Ook hieraan zien wij dat het alles naar het einde gaat. Maar met dit inzicht zijn wij een roepende in de woestijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *