Classis Barneveld verklaart appèlzaak Willem Engel onontvankelijk

Nadat afgelopen donderdag een Belgische rechter Engels zaak tegen viroloog Marc van Ranst van tafel veegde, krijgt de dansschoolhouder ook vandaag teleurstellend juridisch nieuws. In de laatstgehouden classisvergadering heeft de classis Barneveld van de Gereformeerde Gemeenten de appèlzaak van Viruswaarheid-voorman Willem Engel nietig verklaard. “We zien het niet als onze taak als classis om ons daarover uit te spreken” schrijft de scriba op gergeminfo.nl

De Rotterdamse dansschoolhouder is boos op de viroloog Marc van Ranst omdat hij uitgemaakt zou zijn voor onder andere ‘oplichter’, ‘extreemrechts’ en ‘virusontkenner’. Engel beschuldigt hem van laster en smaad. In een verwoede poging om toch zijn gelijk te krijgen tegenover de Belgische Jaap van Dissel, stapte Willem Engel vorige week naar de classis Barneveld van de Gereformeerde Gemeenten.

Zonder succes, blijkt nu. De scriba, ouderling K. Karels, schrijft in een reactie: “We hebben de appèlzaak goed gelezen, maar meneer Engel was blijkbaar niet op de hoogte dat de zaak eerst behandeld moet worden bij de lokale kerkenraad. Daarnaast vinden we dat het niet aan ons is om op de stoel van de rechter te gaan zitten.” Wel vond de classis het nodig om de viroloog aan te spreken op zijn taalgebruik. “Het is ook niet netjes om meneer Engel een oplichter te noemen. Dat zijn zulke grote woorden. Het zou goed zijn als de professor de deuren van zijn mond behoedt.”

Engel geeft in een reactie aan dat hij overweegt om naar de particuliere synode te stappen in de hoop daar alsnog zijn gelijk te krijgen. “Het Presbyteriaanse model is vrij nieuw voor mij. Het voordeel is dat ik niet bij elke verloren zaak proceskosten hoef te betalen, want die bestaan niet in dit systeem.”

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *