Christenen blij met afsplitsing Omtzigt: ‘De C komt terug in het CDA’

Nadat vanmiddag bekend is geworden dat het Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt zijn lidmaatschap van het CDA heeft opgezegd, leverde dit een vreugdekreet op bij menig christen. Omtzigt, die momenteel thuiszit, zal verder gaan als zelfstandig Kamerlid, zo maakte hij per open brief bekend. 

Dit nieuws sloeg in als een bom bij de preses van de generale synode der PKN, ds. Batenburg. “Hier ben ik erg blij mee. De laatste jaren was er steeds minder herkenning in de koers van het CDA, omdat de partij steeds meer afstand nam van haar christelijke waarden. Het confessionele geluid werd zwakker, en er werden meer en meer spelletjes gespeeld. Nu er eindelijk sprake is van een afscheiding en de verdeeldheid openbaar wordt, is te zien dat de C terugkomt in het CDA!”

Ook de prominente Hersteld Hervormde predikant ds. Heemskerk reageerde verheugd. “Goed om te zien dat wat niet bijeen hoort ook niet bijeen blijft,” zo meldde hij onze verslaggever. 

Een anonieme bron binnen de Gereformeerde Gemeente sprak waardering uit voor de manier waarop het is gebeurd. “Blijkbaar hebben ze goed gekeken naar onze tactieken. Als iemand openlijk kritiek heeft op de gang van zaken, wordt diegene langzaam maar zeker naar de positie gemanoeuvreerd totdat hij zelf tot de conclusie komt dat het beter is om zijn heil elders te zoeken”.

Eén reactie

  1. Petrus Omtzigt is zijn tijd vooruit; lees de voortekenen van de afgelopen tijden en je ziet dat de christenbroeders van het CDA afstevenen op slechts 3 zetels bij een volgende verkiezing.
    1 zetel is een stem
    2 een partij
    3 een partijscheuring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *