CGK Zwolle niet blij met benaming CGK-bijeenkomst

Van onze correspondent – De Christelijke Gereformeerde Kerk (CGK) te Zwolle is niet blij met de benaming van de kerkbrede CGK-bijeenkomst die morgen zal plaatsvinden in de Pniëlkerk te Veenendaal. Dat geeft Wieke Vermeulen, scriba van de bloeiende gemeente, aan in gesprek met de Kanaän Courant. “Convent? Con-vent? Mag het één keer over vrouwen gaan?!”

Vermeulen constateert dat het gesprek over vrouw en ambt al moeizaam genoeg verloopt zonder dat deputaten vertegenwoordiging door dergelijke terminologie te hanteren doelbewust voorsorteren in het bewaar-de-man-vak. “Taal doet ertoe. Neutraal taalgebruik is cruciaal in het streven naar eenheid. En trouwens: wil je de CGK uit de vechtmodus halen? Misschien wat minder kemphanen in het ambt!”

Over CG-Kemphaantjes gesproken: “Ey gast!”, begroeten we dominee Egas. Gisteren werd de behoudend predikant officieel door zijn vrouw benoemd tot enige ware CGK’er. Aanvankelijk waren we niet van plan hem te spreken, maar de CG-Koning komt het beste tot zijn recht als hij ongevraagd kan spuien. En toegegeven: wij kunnen de clicks die de CG-Kanjer telkens weer weet te genereren goed gebruiken. Des te meer reden om een Egas met alle egards te benaderen. De geest is wel gewillig, maar de zucht naar likes maakt zwak.

 “Met deze benaming tonen deputaten voor de verandering eens dat ze de ballen hebben om beslissingen te nemen. Ik ben daarom erg content met de naam convent”, vertelt ds. A.A. Egas aan onze correspondent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *