CGK Eben-Haëzer Urk officieel uitgeroepen tot bedevaartsplaats

Van onze correspondent

URK – Eén van de drie Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK) op Urk, te weten de Eben-Haëzergemeente, wordt officieel uitgeroepen tot bedevaartplaats. Dat heeft de kerkenraad van deze gemeente per brief aan de generale synode van de Christelijke Gereformeerde Kerken laten weten. 

“Alleen alhier wordt de waarheid nog waarlijk verkondigd. Dat hebben wij als kerkenraad wederom scherp opgemerkt”, zegt Jacob Romkes, scriba van CGK Eben-Haëzer Urk. Volgens Romkes is dat ook de reden waarom de kerk zo in trek is bij ambtsdragers uit het hele land. Romkes: “Veel predikanten ervaren een beroep naar Urk als een promotie. En dat komt goed uit, want wij zijn eigenlijk altijd wel op zoek naar mensenvissers.”

Dat iets anders dan de spirituele aantrekkingskracht van de Eben-Haëzer Urk een rol zou spelen, ontkent Romkes: “Zeker, er zijn twee zaken waar op Urk zwart geld in wordt gestoken: kerken en drugs. Maar dat dat er iets mee te maken zou hebben lijkt me nogal vergezocht.”

De kerkenraad van CGK Eben-Haëzer Urk roept, in samenspraak met Bijbels Beraad m/v, christenen uit het hele land – in het bijzonder leden van de gereformeerde gezindte – op om minimaal één keer in zijn/haar leven op bedevaart te gaan naar Urk. Romkes: “Uiteraard is dit alleen verplicht voor gelovigen die over een goede gezondheid en genoeg geld beschikken.”

Romkes gaat ervanuit dat de bedevaartstochten tot massale migratie richting Urk zullen leiden. “Ach, u weet hoe dat gaat. Urk dat is een soetendal. Wie er is, die blijft er al!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *