CDA’ers verrast: remonstrantse lijsttrekker blijkt remonstrant

Een groep bezorgde CDA’ers heeft een brief naar het partijbureau gestuurd. De aanleiding is de poging van de nieuwe lijsttrekker Wopke Hoekstra om het CDA tot een sociaal-liberale partij om te vormen. Zo wordt onder meer gewezen op zijn streven de onderwijsvrijheid af te schaffen. 

Kees Tielenga uit Alblasserdam, al 12 jaar fractievoorzitter van het CDA aldaar, is onaangenaam verrast door Hoekstra’s prioriteiten. “Ik heb vol overtuiging op hem gestemd. Wopke leek zo’n goede kandidaat. Lang, Liselot, een strakke kaaklijn, wat wil je nog meer van een lijsttrekker?” 

Tielenga zag de opstelling van Hoekstra dan ook totaal niet aankomen. “Natuurlijk, hij is lid van de Remonstrantse kerk, die geen gelegenheid voorbij laat gaan om te benadrukken dat zij niet zoals andere ‘achterlijke christenen’ zijn. Natuurlijk, hij is vaste gast op de hyperliberale flank van de partij. En natuurlijk, hij propageert met enige stelligheid het regenboogkapitalisme in de lijn van McKinsey. Maar afgezien van al die signalen kwam dit als een totale verrassing.”

Anne Kuik, nummer 3 op de lijst van het CDA, wiens inzet voor prostituees door Hoekstra werd afgeserveerd als ‘wereldvreemd’, is blij dat Hoekstra zo eerlijk is. “Kijk, het CDA spuugt binnenskamers al jaren op haar christelijke stemmers, want we blijven toch wel trouw. Fijn dat ze daar nu eerlijk over zijn.”

Hoe het CDA de grootste hoopt te worden met een lijsttrekker die een actieve hekel heeft aan een groot deel van de achterban en fractie, is nog onduidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *