CDA reageert opgelucht op stelling Baudet: “Eindelijk worden we weer als christenen gezien!”

De meest recent uitspraken van Thierry Baudet, de huidige voorman van Forum voor Democratie, roepen veel weerstand op bij met name christelijke Nederlanders. Toch zijn er ook christenen en zelfs politieke partijen die bevestigend reageren op de stevige uitspraken die de politicus onlangs deed. Baudet beweerde onlangs in een livestream dat het christendom voor losers is en dat het ‘altijd maar over dat kruis gaat’.

Partijvoorzitter Hans Huijbers van het CDA reageerde opgetogen op de stelling die Baudet inneemt. “Wij zijn als partij al jaren op zoek naar een manier om ons christelijker te uiten. Tot op heden was dat maar mondjesmaat gelukt, maar we beseffen nu pas hoe christelijk we eigenlijk zijn. Wij verliezen voortdurend! Als we zo doorgaan worden we weer als volwaardig christelijke partij erkent.” 

Anderen binnen het CDA laten ook weten dat Pieter Omtzigt en BBB nu eindelijk door de mand vallen: “Het kon al niet zo zijn dat zij het christendemocratisch geluid beter vertegenwoordigen dan wij al die jaren hebben gedaan. Het blijkt maar weer wie er nu eigenlijk trouw aan haar wortels is.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *