CDA doet mee aan vastentijd: “We kunnen best met wat minder zetels toe”

Het CDA vast in de veertigdagentijd voor Pasen. Waar veel andere christenen dat doen door luxeproducten als alcohol, snoep of social media af te zweren, gaat de partij van Wopke Hoekstra nog een stapje verder. De christendemocraten besloten in de weken voor Pasen vier zetels in te leveren.

Lijsttrekker Hoekstra: “De afgelopen jaren kregen we als CDA vaak het verwijt dat de ‘C’ al maar fletser en fletser werd. Daarnaast was er de klacht dat het katholieke karakter van het CDA verloren ging. Door nu eens een keer serieus werk te maken van de vastentijd, wil ik laten zien dat de ‘C’ voor ons geen dode letter is.”

Hoekstra zette naar eigen zeggen alles in het werk om het zetelaantal te laten dalen: “Ik begon natuurlijk meteen lekker door bij het RTL-debat voortdurend recht in de camera te staren. Dat was heel creepy en leverde gelijk een mooi verlies op. ‘Nu doorpakken’, dacht ik toen en dat is door mijn uitspraken over de WW, zwakke publieke optredens en het niet paraat hebben van cijfers ook prima gelukt.”  

Op de vraag of het CDA na het zetelvasten ook een tijdje gaat ophouden met regeringsdeelname antwoordt Hoekstra ontkennend: “Kijk, we kunnen best met wat minder zetels toe. Maar om nou ook te stoppen met regeren? Om eerlijk te zijn is het pluche mij daarvoor net iets te dierbaar.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *