BREAKING: Redacteur KC krijgt attest van de kerkenraad en gaat naar de Boezemsingel

Het is al sinds de oprichting van de Theologische school van de Gereformeerde Gemeenten één van de grootste mysteries in reformatorisch Nederland. Wat vindt er ieder jaar plaats achter de gesloten deuren aan de Boezemsingel? Ook voor de redactie van de Kanaän Courant is dit een vraag die ieder jaar weer ter sprake komt. Na enkele mislukte pogingen om via het raam of vermomd als koffievrouw binnen te komen tijdens de jaarlijkse vergadering van het curatorium is er nu gekozen om een heel ander spoor te bewandelen.

In het kader van participerende journalistiek heeft de redactie besloten er zelf als kandidaat heen te gaan, of daar in ieder geval een poging toe te wagen. Van de twee belijdende GerGem-ers op de redactie heeft er één een attest van de kerkenraad weten te krijgen. Dat is niet verwonderlijk want de ander is een vrouw.

Moeilijk was het niet volgens het redactielid die door het leven gaat als de heer Hoeder*. “Ik hoefde de broeders van de kerkenraad alleen maar naar de mond te praten. Zodra ik begon over hoe ik al jong niet met vriendjes op straat speelde maar stichtelijke boekjes las, waren ze om. Toen moest ik eigenlijk nog over mijn wonderlijke roeping beginnen.”

Op  dinsdag 28 mei zal de heer Hoeder op audiëntie gaan bij het curatorium. Over dit bezoek en de ervaring daaromheen zal hij een serie artikelen schrijven.

*Omdat er altijd een kans is dat deze broeder ook zomaar langs het curatorium komt is zijn naam gefingeerd.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *