Boekverbranding uit de hand gelopen vanwege onblusbaar vuur

Een artikel in het Reformatorisch Dagblad waarin een lijstje met “dubieuze” boeken wordt opgesomd, leidt tot uiteenlopende reacties op sociale media. Gerard Boekestijn (45) uit Staphorst had alle boeken van de lijst in zijn bezit en besloot tot een rituele boekverbranding. Naar nu blijkt met desastreuze gevolgen.

Boekestijn: “De laatste dagen verga ik van de kou omdat mijn huisgenoten de verwarming niet hoger willen zetten om energie te besparen. Toen ik op Twitter een verwijzing zag naar het artikel van Bijbels Beraad M/V en het artikel las, stond de oplossing me glashelder voor ogen. De fik erin. Deze theologen moeten gestopt worden. En, ik hoopte het eindelijk weer eens behaaglijk warm te krijgen.”

De verbranding liep uit de hand toen Boekestijn het boek “Vuur dat nooit dooft” van René Erwich en Almatine Leene in de vuurkorf gooide. Boekestijn: “Ik zag een enorme steekvlam en het vuur werd bijna zeven keer zo heet. Ik heb toen in paniek de brandweer gebeld, maar wat ze ook proberen, ze krijgen het gewoon niet geblust.”

Deze krant heeft de brandweer van Staphorst om aanvullende informatie gevraagd. De persvoorlichter geeft aan dat men voor een raadsel staat. “Een dergelijk vuur hebben wij nog niet eerder meegemaakt. Water, blusschuim, blusdekens… wat we ook proberen, het haalt niks uit en wordt opgevreten door de vlammen. Het klinkt ongelofelijk, maar we denken dat de heer Boekestijn geprobeerd heeft om een betoverd boek te verbranden.”

Bijbels Beraad was in eerste instantie niet bereikbaar voor commentaar. Na enig aandringen hebben zij hun medeleven betuigd en toegezegd dhr. Boekestijn een aantal gesigneerde exemplaren toe te sturen van hun recente pennevruchten. Boekestijn zelf is inmiddels wanhopig gestart met het doorakkeren van boeken van Tolkien, Lewis en Rowling in de hoop de remedie te vinden. Deze krant roept haar lezers op om eventuele aanvullende tips te delen in de reacties onder dit bericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *