Bijbels Beraad M/V werkt aan boek over dieren, polygame buizerd zondigt

In de kringen van Bijbels Beraad Man/Vrouw (BBMV), een platform dat zich bezighoudt met bezinning op het gebied van man, vrouw, huwelijk en seksualiteit, wordt gewerkt aan een boek dat zich specifiek richt op seksuele uitwassen in het dierenrijk. Dat maakte de voorzitter van het platformbestuur, Laurens van der Tang, bekend op een 9 juni jongstleden gehouden Conferentie over Bijbels man/vrouw zijn.

Van der Tang onderstreepte tijdens de conferentie de noodzaak van bezinning op dit punt. “Veel van onze jongeren houden ervan om op hun vrije zaterdag de natuur in te gaan om vogels te spotten of te fotograferen. Laat duidelijk zijn, wij zien hier in het geheel geen kwaad in, liefde voor de schepping is immers iets moois. Dit onderwerp stond tot voor kort dan ook nog niet op onze radar, tot we onlangs een huilende moeder aan de telefoon hadden. Ze vertelde dat haar zoon van 19 tijdens een reis naar Brazilië in aanraking gekomen was met Nandoes.”

Ds. M. van Reenen (hoofdredacteur BBMV) verduidelijkt: “De nandoe is een vogel die gedrag laat zien, waarover we niets anders kunnen concluderen dan dat het ingaat tegen onze normen en waarden. In het broedseizoen houdt hij er soms wel tot twaalf vrouwtjes tegelijk op na. Bovendien broedt het mannetje de eieren uit, terwijl het toch de vrouw is waarvan het duidelijk is dat zij geacht wordt kinderen te baren.”

De nandoe vormt niet de enige diersoort waarvan het gedrag indruist tegen de scheppingsorde. Ook het gedrag van buizerds (polygamie), flamingo’s (homoseksualiteit) en zeepaardjes (drachtige mannetjes) zal worden onderworpen aan een uitgebreide Bijbelse beschouwing, aldus het beraad. Wat deze nieuwe focus op dierlijk gedrag betekent voor de predikanten J.M.J. Kieviet en D.E. van de Kieft (leden van de visiegroep van BBMV) is tot nu toe nog onbekend.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *