Bezorgde CGK-ambtsdragers starten satirisch beraad

Recentelijk was de CGK keer op keer het mikpunt van de spot. De twittertijdlijn van menigeen stond vol met satirische stukken en goede grappen over het kerkverband. Dat viel ook op binnen de kerk zelf. Daarom is een groep ambtsdragers bij elkaar gekomen om hier wat aan te doen en het zogenaamde satirisch beraad op te richten. Hun missie is om ambtsdragers toe te rusten zodat er niet meer zo veel grappen over de cgk gemaakt worden. Verder wordt er ook nog gekeken wat er kerkrechtelijk mogelijk is om hier wat aan te doen. 

Volgens de woordvoerder van het beraad wordt er onder andere gekeken of het kerkrechtelijk mogelijk is dat de synode bepaalde ambtsdragers een twitterverbod op legt. “Als je predikanten als ds. Uitslag en ds. Huijgen soms te keer ziet gaan op twitter zakt de moed je in de schoenen. Zij denken dat ze vijftien zijn en dat Twitter een avond bij de jeugdvereniging is. Zo worden wij iedere keer weer het mikpunt van de spot”, aldus de woordvoerder. 

Binnenkort houd het satirisch beraad haar eerste symposium. Een methode waar het beraad vorige week al mee gestart is, heeft als doel om tegenaanvallen te plaatsen op kerkverbanden of dominees die er nog slechter voorstaan. Het beraad maakt daarbij gebruik van nepprofielen en zogenaamde bots. Zo probeerde een CGK-bot een discussie te starten over de kerkgang onder vrijzinnigen binnen de PKN en beweerde hetzelfde account dat ‘de Vrijgemaakten’ kerkgebouwen van de PKN (gereformeerd-synodaal) opkopen om te laten verkrotten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *