Bestuursleden reformatorische studentenvereniging leggen hun functie neer na seksisme

Het voltallige bestuur van  reformatorische studentenvereniging Maarten Luther uit Amsterdam legt haar functie neer nadat er beelden over het internet gingen van seksisme binnen de vereniging. Afgelopen vrijdag waren er tijdens het maandelijkse psalmzangavondje enkele speeches waarbij het mis ging.

Op de beelden die over internet zwerven is te zien hoe een lid een toespraak houdt. Hij zegt daar: “Als ik me bedenk dat een jonge vrouw op 25 oktober in haar langste rok naar de familiedagen in Gorinchem gaat is zij een…”, waarop een groot deel van de mannelijke aanwezigen roept: “ zwakker vat”. Later zegt deze spreker ook nog “ dat één ding belangrijk is, dat vrouwen niks meer en minder zijn dan een…”, waarop een groot deel van de aanwezigen wederom “zwakker vat” roept. Later op die avond is er volgens ingewijden ook nog iemand aan het woord geweest die vrouwen bestempelde als “schoonmaakemmers”.

Het afgetreden bestuur van de vereniging is niet voor commentaar bereikbaar. Janneke Dingemanse (derdejaars lid en daarnaast ook actief binnen de SGP-jongeren) wilde ons wel te woord staan. “Helaas is dit bij ons schering en inslag, echt super jammer dat er nog mannen zijn die zo over ons denken.”, aldus Janneke. “Maar gelukkig ervaar ik binnen de SGP-jongeren veel meer ruimte voor vrouwen. Dus ik denk dat het wel goed gaat komen”, vertrouwt ze ons nog toe.

Vastgoedbedrijf Van Dam, Van Dam & Verkade was sponsor van deze vereniging. Zij laten weten na dit incident de samenwerking stop te zetten. “Wij wensen niet met dit soort seksisme geassocieerd te worden. Dat wij gelinkt worden met de FVD is al erg genoeg.”, aldus de woordvoerder van dit bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *