Basisschool Eben Haëzer doet pepermuntactie voor Israëlisch leger: “De kinderen vinden het geweldig”

Elke charitatieve instelling weet: kinderen en liefdadigheid zijn een gouden combinatie. Stroopwafels of oliebollen voor het goede doel lopen toch net wat harder als ze door een basisschoolleerling verkocht worden. Waar jongeren doorgaans de straat op worden gestuurd voor een weeshuis, school of voedselactie, kiest christelijke basisschool Eben Haëzer uit Grafhorst echter voor een ander doel: het Israëlische leger. 

Volgens directeur Gerhard Krijger past de actie goed bij de school: “We zijn op school erg begaan met Israël. We vertellen onze leerlingen vanaf dag één over de bijzondere geschiedenis van Israël en de penibele situatie waarin het land voortdurend zit. Ook leven we altijd erg mee met het wel en vooral het wee van de Israëlische strijdkrachten. Toen een leerling vroeg of we dan niet een keer voor Israël iets konden doen, vonden we dat meteen een geweldig idee.”

Dat “iets” werd dus een pepermuntactie. Leerling Gerrit-Hendrik (11) is enthousiast: “Als we genoeg pepermunt verkopen kunnen we een een LAR-160 artilleriesysteem neerzetten. Die kan wel 45 kilometer ver schieten!”

Hoewel de leerlingen de actie geweldig vinden, zijn er ook bedenkingen. Een vader die verder anoniem wil blijven heeft zo zijn vraagtekens bij de actie: “Die LAR-160 artillerie is niet slecht. Maar als je toch iets aanschaft, kan je beter voor iets moderners gaan. Met een LORA-installatie schiet je over een afstand van vierhonderd kilometer ballistische raketten. Als die verschrikkelijke Palestijnen dan weer met stenen gaan gooien, sta je in ieder geval niet helemaal machteloos.”

4 reacties

  1. Beste KC,

    Machtig mooi onderwerp aangesneden en van een prachtige kant belicht.

    Het ga jullie goed en de zegen van HEM!

    Hartelijke meelevende groet,

    Albert, Maurits, Niels en Juda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *