ANWB stopt pechhulp voor predikantenauto’s

De ANWB heeft bekend gemaakt dat de pechhulp komt te vervallen voor auto’s van predikanten. Waar de ANWB ooit reclame maakte met de slogan “Hebben wij u ooit laten staan?”, voelde de bond zich nu dus toch genoodzaakt sommige bestuurders te gaan weigeren.

Bestuursvoorzitter Marga de Jager: “Allereerst voelen wij ons persoonlijk bijzonder gekrenkt omdat dominees alleen maar de brandweer, politie en ziekenhuis noemen in hun voorbeden, en dat terwijl ons werk toch ook noodzakelijk is”. Het gaat echter niet primair om een persoonlijke afrekening, benadrukt de Jager: “Het echte probleem is dat het eigenlijk steeds weer om dezelfde pechgevallen gaat. Wij constateerden op een gegeven ogenblik een patroon. De dominees die het betrof kozen een route die niet bij hun vervoersmiddel paste. Hun auto’s zijn te breed voor de smalle wegen die zij uitzochten.”

Ook politieagent Henk Boon geeft aan last te hebben van het rijdgedrag van predikanten: “Laatst heb ik een auto van een bospaadje gehaald, die maar liefst 65 km per uur reed. Bij het openen van het portier zagen we nadat de sigarendamp was opgetrokken een verwarde herder zitten, die luidkeels meezong met een CD waarop wel erg trage samenzang te horen was.” Boon is echter niet alleen negatief: “Ik dank de predikant, dat door zijn gedenken aan ons in zijn voorbede, wij de kennelijke scherpte hadden om deze situatie op te merken”, aldus een agent, die daarbij eerlijk vertelde vooral zondagsdiensten te draaien als er in zijn gemeente leesdienst is.

Op dit moment worden de mogelijkheden verkend om binnen eigen kring een zondagse pechhulp op te zetten. “Dan bieden we spontaan hulp, in ruil voor het aloude snoepje,” aldus een van de initiatiefnemers.

Eén reactie

  1. Volkomen terecht van de ANWB. Allen willen we in het leven voorspoed . Dus terecht dat de oplossers van tegenslag bij voorspoedig voort willen gaan, zich niet achtergesteld willen weten in het gemeenschappelijk nabij zijn in gebed voor deze maatschappelijk essentielen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *